Vand toti iepurii masculi urias german,femele urias german ,pui si tineret,berbec german masculi si tineret .Vand cleste de tatuat absolut complet , pasta de tatuat .Bonus la vanzare hranitori si adapatori
Felicitări pentru rezultate - și sper ca fiind acum membru al unui alt club , să nu-ți uiți foștii colegi, și să ne inviți și pe noi la următoarele expoziții organizate de ,,Pleșuva Comarnic” !
****************************************************
7 greșeli ale antreprenorilor la început de drum
****______________________________________________________________________________
Cei mai multi antreprenori sunt familiarizati cu procentajul ridicol de business-uri care dau faliment dupa primele luni de activitate. Antreprenorii care au dobandit succesul iti vor spune, cu siguranta, ca nu au reusit in viata doar datorita succesului. Au muncit mult si, in cele mai multe situatii, laurii nu au venit "peste noapte".
Care sunt insa greselile antreprenorilor aflati la inceput de drum?
1. Nu ati pus suficienti bani deoparte, astfel incat sa va sustineti financiar. Cele mai multe afaceri mici esueaza nu din cauza modelului de business, care nu ar fi eficient sau din cauza nepregatirii antreprenorului, ci pe fondul problemelor financiare. Cei mai multi antreprenori raman fara bani inainte ca afacerea respectiva sa devina indeajuns de profitabila, pentru a se sustine.
Sfat: Stabiliti un fond special pentru cheltuieli personale, in faza de startup a business-ului dvs. Acesti bani ar trebui sa-ti ajunga pentru doi ani, pana cand afacerea respectiva iti va aduce veniturile adecvate.
2. Ati facut estimari mult prea optimiste, in timpul planificarii business-ului respectiv. Multi antreprenori tineri cad in capcana amintita. Au o idee excelenta si ii conving pe cei apropiati de validitatea acesteia. Se arunca "in valuri" doar ca sa realizeze apoi ca au uitat sa ia in calcul unele aspecte aparent minore sau au fost prea optimisti in legatura cu unele chestiuni. Fii sincer cu tine insuti.
Ai subestimat timpul necesar obtinerii primului client?
Ai supraestmat cererea pentru produsele tale?
Ai cantarit totul raportandu-te la un "risc ZERO"?
Sfat: Identifica doi-trei indivizi obiectivi, care nu fac parte din familie sau cercul tau de prieteni si cere-le sa fie "avocatii diavolului", pentru a identifica lacunele din planul tau de afaceri.
3. Nu ati evaluat cum se cuvine modelul de afaceri. Nu oricine incorporeaza un model de business in planificarea sa. Este simplu sa visezi la averea lui Warren Buffett, dar dificil sa iti evaluezi obiectiv modelul de afaceri si potentialul de PROFIT. Adevarul este ca o idee geniala reprezinta doar unul din ingredientele succesului - aceasta trebuie sa fie si PROFITABILA!
Sfat: Foloseste SCORE sau alt model de evaluare a afacerilor mici pentru a-ti evalua sansele antreprenoriale. O perspectiva exterioara iti va fi de folos, vei vedea lucrurile prin ochii altor persoane, mult mai avizate decat tine.
4. Ati incercat sa faceti totul singur, pentru a economisi bani. Daca vei incerca sa faci totul de unul singur, business-ul tau va avea de suferit, deoarece nu te pricepi "la toate". Timpul inseamna bani pentru tine. Trebuie sa-ti canalizezi mai bine energia. Misiunea ta este sa redefinesti oferta, sa sudezi relatiile cu clientii si actionarii, sa dezvolti credibilitatea in industria respectiva? Nimeni nu poate face acest lucru in locul tau. Lasa-i pe ceilalti angajati sa se ocupe de administrarea site-ului, a relatiilor publice, dezvoltarea newsletterelor, incarcarea cartuselor de la imprimante... chestiunile administrative. Sunt platiti pentru asta!
Sfat: Cheia succesului consta in externalizarea unor responsabilitati si pastrarea altora. Exista activitati la care nu te pricepi si ii poti delega pe altii sa le duca la bun sfarsit. Micromanagementul ucide productia!
5. Nu ati muncit "pe branci" la inceput, pentru a va relaxa ulterior. Unii antreprenori muncesc "25 de ore pe saptamana" si se intreaba de ce nu au venituri de milioane de dolari. Este simplu: ei prefera sa "arda etapele" si sa evite munca de sisif, atat de necesara unui antreprenor de succes. Adevaratii "jucatori" muncesc zi si noapte si in weekend, nu dorm foarte mult si au o viziune care reprezinta, cumva, "cana de cafea" necesara unei activitati atat de intense.
Sfat: Inainte de a te aventura in lumea afacerilor, analizeaza-ti stilul de viata si insista asupra faptului ca business-ul o sa-ti ocupe aproape TOT timpul liber.
Poti sa te impaci rapid cu aceasta idee?
6. Ati pus preturi prea mari (sau prea mici) la serviciile si produsele dumneavoastra. Studiaza piata, pentru a vedea care sunt preturile exercitate in industria respectiva.
Sfat: Ofera valoare pentru pretul respectiv si dovedeste ca poti creste pretul in concordanta cu aceasta valoare. In multe cazuri, clientii reprezinta cei mai buni "consilieri" ai tai, in privinta pretului corect. Astfel, vei minimiza riscurile cu privire la "etichetare".
7. Nu aveti o strategie de extindere. Cu totii stim macar un restaurant care candva era minunat si dupa ce si-a extins gama de servicii si meniuri a falimentat. Unitatea respectiva a dobandit o reputatie nu tocmai buna si afacerea a esuat. In timp ce multe business-uri considera ca scopul lor este sa castige o cota de piata cat mai mare, acesta nu reprezinta un adevar universal valabil.
Uneori, risti sa fii "sufocat" de un flux prea mare de clienti, care pun in pericol viabilitatea modelului tau de business.
Sfat: Analizeaza obiectivele tale privind cresterea si dezvoltarea pe termen lung, inainte de a te aventura in afaceri (chiar daca aceste elemente se vor schimba pe parcurs).
IMM-urile pot accesa fonduri nerambursabile prin sase programe nationale. Cati bani sunt alocati in 2014?
Tinerii intreprinzatori si IMM-urile vor putea accesa, si in acest an, fonduri nerambursabile de la bugetul de stat, intrucat Directia de Implementare Programe pentru IMM-uri a lansat recent procedurile finale de implementare pentru 6 programe nationale. In plus, o noua schema de ajutor de minimis, in cadrul careia IMM-urile pot accesa imprumuturi cu subventie partiala de dobanda, a fost lansata inca din ianuarie, fiind administrata de Fondul European de Investitii.
Directia Implementare Programe pentru IMM-uri a publicat recent procedurile finale pentru 6 programe pentru tinerii intreprinzatori si IMM-uri care ar urma sa se lanseze in perioada urmatoare.
Concret, este vorba despre:
1. Programul de dezvoltare si modernizare a activitatilor de comercializare a produselor si serviciilor de piata
Bugetul alocat Programului pentru anul bugetar 2014 este de 18.039.000 lei pentru acordarea de alocatii financiare neramursabile. Pentru anul 2014, prin implementarea Programului, se estimeaza acordarea de ajutor de minimis unui numar de minimum 225 beneficiari.
2. Programul pentru dezvoltarea abilitatilor antreprenoriale in randul tinerilor si facilitarea accesului la finantare - START
Bugetul alocat Programului pentru anul bugetar 2014, pentru acordarea de Alocatii Financiare Nerambursabile (AFN) este de 13.000.000 lei. Prin implementarea programului in anul 2014 se estimeaza acordarea de ajutor de minimis unui numar de minim 130 de beneficiari.
3. Programul national multianual pentru dezvoltarea culturii antreprenoriale in randul femeilor manager din sectorul IMM
Bugetul programului pentru anul 2014 este de 500.000 lei, din care se vor acorda alocatii financiare nerambursabile (AFN). Pentru anul 2014, prin implementarea Programului, se estimeaza acordarea de ajutor de minimis unui numar de minimum 12 beneficiari.
4. Programul pentru stimularea infiintarii si dezvoltarii microintreprinderilor de catre intreprinzatorii tineri
Bugetul alocat Programului pentru anul bugetar 2014 este de 21.000.000 lei.
5. Programul national multianual pentru sustinerea mestesugurilor si artizanatului
Programul consta in organizarea Targurilor Regionale pentru Artizanat si Mestesuguri 2014, pe o perioada de 5 zile. Bugetul Programului pentru anul 2014 este de 1.000.000 lei, repartizat in mod egal fiecarui O.T.I.M.M.C., pentru organizarea Targurilor Regionale pentru Artizanat si Mestesuguri 2014 si pentru acoperirea cheluielilor aferente participantilor la Targ. Prin organizarea Targurilor Regionale, se estimeaza participarea a minimum 200 operatori economici cu obiect de activitate in domeniul mestesugurilor si artizanatului.
6. Programul national multianual de infiintare si dezvoltare de incubatoare tehnologice si de afaceri
Bugetul Programului pentru anul 2014 este in valoare de 6.000.000 lei. Prin implementarea Programului se estimeaza acordarea de alocatii financiare nerambursabile pentru un numar de 100 IMM-uri, finantarea a 5 incubatoare noi si a 10 incubatoare existente. Autoritatile publice locale partenere vor pune la dispozitia incubatoarelor de afaceri spatii cu titlu gratuit si facilitatile necesare pentru a asigura functionalitatea acestora in beneficiul IMM-urilor selectate. Prin Program sunt alocate inclusiv fonduri pentru achizitionarea de echipament IT&C si mobilier pentru utilarea fiecarui nou incubator, in limita maxima de 150.000 lei.
Cele 6 programe aprobate de institutie au fost lansate in dezbatere publica inca din luna ianuarie, alaturi de alte 3 programe pentru IMM-uri. Mai exact, pentru anul 2014 au fost propuse a fi bugetate urmatoarele programe nationale:
Programul UNCTAD/EMPRETEC Romania pentru sprijinirea dezvoltarii intreprinderilor mici si mijlocii
Programul de dezvoltare si modernizare a activitatilor de comercializare a produselor si serviciilor de piata
Programul pentru dezvoltarea abilitatilor antreprenoriale in randul tinerilor si facilitarea accesului la finantare START
Programul national multianual de infiintare si dezvoltare de incubatoare tehnologice si de afaceri
Programul national multianual pentru dezvoltarea culturii antreprenoriale in randul femeilor manager
Programul national multianual pentru sustinerea mestesugurilor si artizanatului
Programul Mihail Kogalniceanu pentru intreprinderi mici si mijlocii
Programul pentru stimularea infiintarii si dezvoltarii microintreprinderilor de catre intreprinzatorii tineri
Programul national multianual pentru stimularea crearii, dezvoltarii si promovarii brandurilor sectoriale, sub-sectoriale si de produs
Asa cum am aratat mai sus, 6 dintre programe au fost deja aprobate, in asteptare ramanand Programul Mihail Kogalniceanu pentru intreprinderi mici si mijlocii, Programul national multianual pentru stimularea crearii, dezvoltarii si promovarii brandurilor sectoriale, sub-sectoriale si de produs, precum si Programul UNCTAD/EMPRETEC Romania pentru sprijinirea dezvoltarii intreprinderilor mici si mijlocii (acest program nu a fost valabil in 2013, n.a.).
Puteti consulta procedurile de implementare, ghidurile solicitantului, precum si toate documentele aferente acestor programe pe site-ul AIPPIMM sau direct urmarind acest link.
Atentie! Niciunul dintre progamele mentionate nu a fost lansat, astfel ca tinerii intreprinzatori si IMM-urile nu pot aplica momentan. Vom reveni cu informatii de indata ce se va deschide una dintre liniile de finantare.
Dobanda mai mica pentru IMM-urile care fac imprumuturi pentru investitii
O alta schema de ajutor de minimis pentru IMM-uri a fost lansata recent, dupa ce Ordinul Ministerului Economiei nr. 2499/2014 pentru aprobarea schemei transparente de ajutor de minimis, denumita "Schema transparenta de ajutor de minimis sub forma de imprumuturi cu subventie partiala de dobanda" a fost publicat in Monitorul Oficial, Partea I, nr. 46, din 20 ianuarie 2014.
Astfel, reglementarile deja in vigoare instituie o schema transparenta de ajutor de minimis pentru IMM-uri, sub forma de imprumuturi cu subventie partiala de dobanda, ca parte integranta a implementarii initiativei JEREMIE in Romania, administrata de Fondul European de Investitii.
Nota: JEREMIE ("Joint European Resources for Micro to Medium Enterprises") este un instrument de creditare cu subventie partiala de dobanda prin care intreprinderile mici si mijlocii pot accesa imprumuturi pentru investitii si capital de lucru beneficiind de o dobanda redusa semnificativ fata de nivelul pietei si de cerinte reduse de garantii.
Suma totala maxima alocata ajutoarelor de minimis sub forma de imprumuturi cu subventie partiala de dobanda va fi de maximum 150 milioane euro (echivalent lei), iar suma maxima a fiecarui credit acordat catre un IMM eligibil se va situa la nivelul la care echivalentul-subventie brut ar atinge suma de 200.000 euro per intreprindere (respectiv 100.000 euro pentru operatorii economici care activeaza in domeniul transporturilor).
Potrivit actului normativ, numarul estimat de beneficiari este de 2000, care vor putea aplica pana la 30 iunie 2014.
Cine poate aplica?
Conform dispozitiilor, beneficiarii trebuie sa fie inregistrati in Romania, sa nu fie in stare de faliment ori lichidare, sa nu aiba afacerile administrate de un judecator-sindic sau activitatile lor comerciale sa fie suspendate ori sa faca obiectul unui aranjament cu creditorii sau sa fie intr-o situatie similara cu cele anterioare, reglementata prin lege.
De asemenea, beneficiarii trebuie sa isi fi indeplinit obligatiile de plata a impozitelor, taxelor si contributiilor de asigurari sociale catre bugetele componente ale bugetului general consolidat (buget de stat, bugete speciale, bugete locale) si sa nu fie obiectul unui ordin de recuperare in urma unei decizii anterioare a Comisiei Europene privind declararea unui ajutor de stat ca fiind ilegal si incompatibil cu piata comuna.
In plus, reprezentantul legal al fiecarui beneficiar trebuie sa nu fi fost condamnat in ultimii 3 ani, prin hotarare definitiva a unei instante judecatoresti, pentru o fapta care a adus atingere eticii profesionale sau pentru comiterea unei greseli in materie profesionala.
"Beneficiarii trebuie sa indeplineasca si alte conditii specificate in apelul pentru expresii de interes si in anexele la acesta, care nu aduc atingere prevederilor in materie de ajutor de stat", se mai precizeaza in Ordinul Ministerului Economiei.
Important! Ajutorul de minimis acordat in cadrul acestei scheme nu se cumuleaza cu alte ajutoare de stat acordate in legatura cu aceleasi costuri eligibile.
VINDEM OUA DE INCUBAT PADUANA(ARGINTIU,CARAMIZIU,AURIU )COCHINCHINA URIAS(GALBEN),MATASE JAPONEZA(ALBA),FREZATE PE NEGRU FLORILE MOLDOVEI .TRIMITEM ORI UNDE IN TARA OUA DE INCUBAT PRIN PRIORI-POST. TEL 0733270161 5 RON OUL BC
VAND COCHINCHINA PITIC NEGRU SI GAINI SI COCOSI PRETURI 20 RON BUCATA LE DAU CA AM FOARTE MULTE!!!( ATENTIE NU DAU DECAT PERECHI) INTRATI PE PAGINA MEA
TOATE POZELE SUNT REALE SI FACUTE LA MINE IN MINIFERMA!
De vanzare pui californieni rasa pura, deparazitati, vaccinati cu PESTORIN-MORMIX si tatuati.
Puii sunt fatati pe 11 iulie 2013 si ii intarc la 8 saptamani.
Trimite mesajÎnapoiNu poți trimite un mesaj fără conținut!Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje.Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp.A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou.Mesajul a fost trimis.
Sunt afișate ultimele comentarii. Vezi toate
Mult succes.
Cu respect,
Dan Filibiu
ADRIAN OLARU
7 greșeli ale antreprenorilor la început de drum
****______________________________________________________________________________
Cei mai multi antreprenori sunt familiarizati cu procentajul ridicol de business-uri care dau faliment dupa primele luni de activitate. Antreprenorii care au dobandit succesul iti vor spune, cu siguranta, ca nu au reusit in viata doar datorita succesului. Au muncit mult si, in cele mai multe situatii, laurii nu au venit "peste noapte".
Care sunt insa greselile antreprenorilor aflati la inceput de drum?
1. Nu ati pus suficienti bani deoparte, astfel incat sa va sustineti financiar. Cele mai multe afaceri mici esueaza nu din cauza modelului de business, care nu ar fi eficient sau din cauza nepregatirii antreprenorului, ci pe fondul problemelor financiare. Cei mai multi antreprenori raman fara bani inainte ca afacerea respectiva sa devina indeajuns de profitabila, pentru a se sustine.
Sfat: Stabiliti un fond special pentru cheltuieli personale, in faza de startup a business-ului dvs. Acesti bani ar trebui sa-ti ajunga pentru doi ani, pana cand afacerea respectiva iti va aduce veniturile adecvate.
2. Ati facut estimari mult prea optimiste, in timpul planificarii business-ului respectiv. Multi antreprenori tineri cad in capcana amintita. Au o idee excelenta si ii conving pe cei apropiati de validitatea acesteia. Se arunca "in valuri" doar ca sa realizeze apoi ca au uitat sa ia in calcul unele aspecte aparent minore sau au fost prea optimisti in legatura cu unele chestiuni. Fii sincer cu tine insuti.
Ai subestimat timpul necesar obtinerii primului client?
Ai supraestmat cererea pentru produsele tale?
Ai cantarit totul raportandu-te la un "risc ZERO"?
Sfat: Identifica doi-trei indivizi obiectivi, care nu fac parte din familie sau cercul tau de prieteni si cere-le sa fie "avocatii diavolului", pentru a identifica lacunele din planul tau de afaceri.
3. Nu ati evaluat cum se cuvine modelul de afaceri. Nu oricine incorporeaza un model de business in planificarea sa. Este simplu sa visezi la averea lui Warren Buffett, dar dificil sa iti evaluezi obiectiv modelul de afaceri si potentialul de PROFIT. Adevarul este ca o idee geniala reprezinta doar unul din ingredientele succesului - aceasta trebuie sa fie si PROFITABILA!
Sfat: Foloseste SCORE sau alt model de evaluare a afacerilor mici pentru a-ti evalua sansele antreprenoriale. O perspectiva exterioara iti va fi de folos, vei vedea lucrurile prin ochii altor persoane, mult mai avizate decat tine.
4. Ati incercat sa faceti totul singur, pentru a economisi bani. Daca vei incerca sa faci totul de unul singur, business-ul tau va avea de suferit, deoarece nu te pricepi "la toate". Timpul inseamna bani pentru tine. Trebuie sa-ti canalizezi mai bine energia. Misiunea ta este sa redefinesti oferta, sa sudezi relatiile cu clientii si actionarii, sa dezvolti credibilitatea in industria respectiva? Nimeni nu poate face acest lucru in locul tau. Lasa-i pe ceilalti angajati sa se ocupe de administrarea site-ului, a relatiilor publice, dezvoltarea newsletterelor, incarcarea cartuselor de la imprimante... chestiunile administrative. Sunt platiti pentru asta!
Sfat: Cheia succesului consta in externalizarea unor responsabilitati si pastrarea altora. Exista activitati la care nu te pricepi si ii poti delega pe altii sa le duca la bun sfarsit. Micromanagementul ucide productia!
5. Nu ati muncit "pe branci" la inceput, pentru a va relaxa ulterior. Unii antreprenori muncesc "25 de ore pe saptamana" si se intreaba de ce nu au venituri de milioane de dolari. Este simplu: ei prefera sa "arda etapele" si sa evite munca de sisif, atat de necesara unui antreprenor de succes. Adevaratii "jucatori" muncesc zi si noapte si in weekend, nu dorm foarte mult si au o viziune care reprezinta, cumva, "cana de cafea" necesara unei activitati atat de intense.
Sfat: Inainte de a te aventura in lumea afacerilor, analizeaza-ti stilul de viata si insista asupra faptului ca business-ul o sa-ti ocupe aproape TOT timpul liber.
Poti sa te impaci rapid cu aceasta idee?
6. Ati pus preturi prea mari (sau prea mici) la serviciile si produsele dumneavoastra. Studiaza piata, pentru a vedea care sunt preturile exercitate in industria respectiva.
Sfat: Ofera valoare pentru pretul respectiv si dovedeste ca poti creste pretul in concordanta cu aceasta valoare. In multe cazuri, clientii reprezinta cei mai buni "consilieri" ai tai, in privinta pretului corect. Astfel, vei minimiza riscurile cu privire la "etichetare".
7. Nu aveti o strategie de extindere. Cu totii stim macar un restaurant care candva era minunat si dupa ce si-a extins gama de servicii si meniuri a falimentat. Unitatea respectiva a dobandit o reputatie nu tocmai buna si afacerea a esuat. In timp ce multe business-uri considera ca scopul lor este sa castige o cota de piata cat mai mare, acesta nu reprezinta un adevar universal valabil.
Uneori, risti sa fii "sufocat" de un flux prea mare de clienti, care pun in pericol viabilitatea modelului tau de business.
Sfat: Analizeaza obiectivele tale privind cresterea si dezvoltarea pe termen lung, inainte de a te aventura in afaceri (chiar daca aceste elemente se vor schimba pe parcurs).
Autor: Silviu Marian Banila
Tinerii intreprinzatori si IMM-urile vor putea accesa, si in acest an, fonduri nerambursabile de la bugetul de stat, intrucat Directia de Implementare Programe pentru IMM-uri a lansat recent procedurile finale de implementare pentru 6 programe nationale. In plus, o noua schema de ajutor de minimis, in cadrul careia IMM-urile pot accesa imprumuturi cu subventie partiala de dobanda, a fost lansata inca din ianuarie, fiind administrata de Fondul European de Investitii.
Directia Implementare Programe pentru IMM-uri a publicat recent procedurile finale pentru 6 programe pentru tinerii intreprinzatori si IMM-uri care ar urma sa se lanseze in perioada urmatoare.
Concret, este vorba despre:
1. Programul de dezvoltare si modernizare a activitatilor de comercializare a produselor si serviciilor de piata
Bugetul alocat Programului pentru anul bugetar 2014 este de 18.039.000 lei pentru acordarea de alocatii financiare neramursabile. Pentru anul 2014, prin implementarea Programului, se estimeaza acordarea de ajutor de minimis unui numar de minimum 225 beneficiari.
2. Programul pentru dezvoltarea abilitatilor antreprenoriale in randul tinerilor si facilitarea accesului la finantare - START
Bugetul alocat Programului pentru anul bugetar 2014, pentru acordarea de Alocatii Financiare Nerambursabile (AFN) este de 13.000.000 lei. Prin implementarea programului in anul 2014 se estimeaza acordarea de ajutor de minimis unui numar de minim 130 de beneficiari.
3. Programul national multianual pentru dezvoltarea culturii antreprenoriale in randul femeilor manager din sectorul IMM
Bugetul programului pentru anul 2014 este de 500.000 lei, din care se vor acorda alocatii financiare nerambursabile (AFN). Pentru anul 2014, prin implementarea Programului, se estimeaza acordarea de ajutor de minimis unui numar de minimum 12 beneficiari.
4. Programul pentru stimularea infiintarii si dezvoltarii microintreprinderilor de catre intreprinzatorii tineri
Bugetul alocat Programului pentru anul bugetar 2014 este de 21.000.000 lei.
5. Programul national multianual pentru sustinerea mestesugurilor si artizanatului
Programul consta in organizarea Targurilor Regionale pentru Artizanat si Mestesuguri 2014, pe o perioada de 5 zile. Bugetul Programului pentru anul 2014 este de 1.000.000 lei, repartizat in mod egal fiecarui O.T.I.M.M.C., pentru organizarea Targurilor Regionale pentru Artizanat si Mestesuguri 2014 si pentru acoperirea cheluielilor aferente participantilor la Targ. Prin organizarea Targurilor Regionale, se estimeaza participarea a minimum 200 operatori economici cu obiect de activitate in domeniul mestesugurilor si artizanatului.
6. Programul national multianual de infiintare si dezvoltare de incubatoare tehnologice si de afaceri
Bugetul Programului pentru anul 2014 este in valoare de 6.000.000 lei. Prin implementarea Programului se estimeaza acordarea de alocatii financiare nerambursabile pentru un numar de 100 IMM-uri, finantarea a 5 incubatoare noi si a 10 incubatoare existente. Autoritatile publice locale partenere vor pune la dispozitia incubatoarelor de afaceri spatii cu titlu gratuit si facilitatile necesare pentru a asigura functionalitatea acestora in beneficiul IMM-urilor selectate. Prin Program sunt alocate inclusiv fonduri pentru achizitionarea de echipament IT&C si mobilier pentru utilarea fiecarui nou incubator, in limita maxima de 150.000 lei.
Cele 6 programe aprobate de institutie au fost lansate in dezbatere publica inca din luna ianuarie, alaturi de alte 3 programe pentru IMM-uri. Mai exact, pentru anul 2014 au fost propuse a fi bugetate urmatoarele programe nationale:
Programul UNCTAD/EMPRETEC Romania pentru sprijinirea dezvoltarii intreprinderilor mici si mijlocii
Programul de dezvoltare si modernizare a activitatilor de comercializare a produselor si serviciilor de piata
Programul pentru dezvoltarea abilitatilor antreprenoriale in randul tinerilor si facilitarea accesului la finantare START
Programul national multianual de infiintare si dezvoltare de incubatoare tehnologice si de afaceri
Programul national multianual pentru dezvoltarea culturii antreprenoriale in randul femeilor manager
Programul national multianual pentru sustinerea mestesugurilor si artizanatului
Programul Mihail Kogalniceanu pentru intreprinderi mici si mijlocii
Programul pentru stimularea infiintarii si dezvoltarii microintreprinderilor de catre intreprinzatorii tineri
Programul national multianual pentru stimularea crearii, dezvoltarii si promovarii brandurilor sectoriale, sub-sectoriale si de produs
Asa cum am aratat mai sus, 6 dintre programe au fost deja aprobate, in asteptare ramanand Programul Mihail Kogalniceanu pentru intreprinderi mici si mijlocii, Programul national multianual pentru stimularea crearii, dezvoltarii si promovarii brandurilor sectoriale, sub-sectoriale si de produs, precum si Programul UNCTAD/EMPRETEC Romania pentru sprijinirea dezvoltarii intreprinderilor mici si mijlocii (acest program nu a fost valabil in 2013, n.a.).
Puteti consulta procedurile de implementare, ghidurile solicitantului, precum si toate documentele aferente acestor programe pe site-ul AIPPIMM sau direct urmarind acest link.
Atentie! Niciunul dintre progamele mentionate nu a fost lansat, astfel ca tinerii intreprinzatori si IMM-urile nu pot aplica momentan. Vom reveni cu informatii de indata ce se va deschide una dintre liniile de finantare.
Dobanda mai mica pentru IMM-urile care fac imprumuturi pentru investitii
O alta schema de ajutor de minimis pentru IMM-uri a fost lansata recent, dupa ce Ordinul Ministerului Economiei nr. 2499/2014 pentru aprobarea schemei transparente de ajutor de minimis, denumita "Schema transparenta de ajutor de minimis sub forma de imprumuturi cu subventie partiala de dobanda" a fost publicat in Monitorul Oficial, Partea I, nr. 46, din 20 ianuarie 2014.
Astfel, reglementarile deja in vigoare instituie o schema transparenta de ajutor de minimis pentru IMM-uri, sub forma de imprumuturi cu subventie partiala de dobanda, ca parte integranta a implementarii initiativei JEREMIE in Romania, administrata de Fondul European de Investitii.
Nota: JEREMIE ("Joint European Resources for Micro to Medium Enterprises") este un instrument de creditare cu subventie partiala de dobanda prin care intreprinderile mici si mijlocii pot accesa imprumuturi pentru investitii si capital de lucru beneficiind de o dobanda redusa semnificativ fata de nivelul pietei si de cerinte reduse de garantii.
Suma totala maxima alocata ajutoarelor de minimis sub forma de imprumuturi cu subventie partiala de dobanda va fi de maximum 150 milioane euro (echivalent lei), iar suma maxima a fiecarui credit acordat catre un IMM eligibil se va situa la nivelul la care echivalentul-subventie brut ar atinge suma de 200.000 euro per intreprindere (respectiv 100.000 euro pentru operatorii economici care activeaza in domeniul transporturilor).
Potrivit actului normativ, numarul estimat de beneficiari este de 2000, care vor putea aplica pana la 30 iunie 2014.
Cine poate aplica?
Conform dispozitiilor, beneficiarii trebuie sa fie inregistrati in Romania, sa nu fie in stare de faliment ori lichidare, sa nu aiba afacerile administrate de un judecator-sindic sau activitatile lor comerciale sa fie suspendate ori sa faca obiectul unui aranjament cu creditorii sau sa fie intr-o situatie similara cu cele anterioare, reglementata prin lege.
De asemenea, beneficiarii trebuie sa isi fi indeplinit obligatiile de plata a impozitelor, taxelor si contributiilor de asigurari sociale catre bugetele componente ale bugetului general consolidat (buget de stat, bugete speciale, bugete locale) si sa nu fie obiectul unui ordin de recuperare in urma unei decizii anterioare a Comisiei Europene privind declararea unui ajutor de stat ca fiind ilegal si incompatibil cu piata comuna.
In plus, reprezentantul legal al fiecarui beneficiar trebuie sa nu fi fost condamnat in ultimii 3 ani, prin hotarare definitiva a unei instante judecatoresti, pentru o fapta care a adus atingere eticii profesionale sau pentru comiterea unei greseli in materie profesionala.
"Beneficiarii trebuie sa indeplineasca si alte conditii specificate in apelul pentru expresii de interes si in anexele la acesta, care nu aduc atingere prevederilor in materie de ajutor de stat", se mai precizeaza in Ordinul Ministerului Economiei.
Important! Ajutorul de minimis acordat in cadrul acestei scheme nu se cumuleaza cu alte ajutoare de stat acordate in legatura cu aceleasi costuri eligibile.
Sursa:www.avocat.net
succes
SA LE AI PLINE MEREU CU IEPURI FRUMOSI SI SANATOSI!
NU SE MAI TINE EXPOZITIA DE IEPURI ANUL ACESTA ?AM INTELES CA VA FI NUMAI DE PASARI SI PORUMBEI ;
TOATE POZELE SUNT REALE SI FACUTE LA MINE IN MINIFERMA!
De vanzare pui californieni rasa pura, deparazitati, vaccinati cu PESTORIN-MORMIX si tatuati.
Puii sunt fatati pe 11 iulie 2013 si ii intarc la 8 saptamani.
licadanila.sunphoto.ro/VANZARI-CUMPARARI-SCHIMBURI
si e chiar interesant asa modelul ...
sunt de vanzare?
felicitari si succes pe mai departe !
mult succes in continuare.